Biobased lessenset

‘werken aan een wereld zonder afval’

De Biobased Lessenset voor de bovenbouw basisscholen is tot stand gekomen met behulp van 3e jaars PABO studenten die lessen hebben verzorgd naar aanleiding van inspiratiesessies van het CoE BBE. In deze lessen lag de focus op bioplastics en waar deze van gemaakt worden. De lessen werden gegeven op de stagescholen en voornamelijk aan de bovenbouw.

Het biobased lessenpakket is thematisch opgebouwd en bestaat uit diverse praktische lessen waar de leraar (ook die zonder specifieke kennis) in principe direct mee aan de slag kan. De lessen kunnen uitgevoerd worden met huis-, tuin- en keukenmateriaal. Door het volgen van deze lessen leren de leerlingen al in een vroeg stadium de diverse mogelijkheden/vervangingen voor klassieke plastics en andere thema’s zoals vezeltoepassingen als basis voor alledaags materiaal. Zij mogen op creatieve wijze ontdekken wat zij zelf nĂș al kunnen bijdragen aan hun eigen toekomst.

Het lesmateriaal is digitaal hieronder te downloaden. Fysieke versie aanvragen kan ook, mail daarvoor naar Margot Verwei (mgp.verwei@avans.nl)

Lesmateriaal